Iberico porsas

Iberico, porsaiden Rolls Royce

Iberian niemimaan mukaan nimetty Iberico porsas laiduntaa vapaana metsäisillä niityillä. Iberico porsaalle tunnusomaista on hyvin marmoroitunut liha, joka saadaan aikaiseksi porsaiden käyttämän ravinnon ansiosta. Viimeisen kasvuvaiheensa siat viettävät niittymetsissä nauttien tammi-, kastanja- ja korkkipuiden terhoja. Iberico porsaan liha on mureaa, marmoroitunutta ja siinä on pähkinäinen maku.

Iberico porsaan Secreto

Salaisuus, todellakin secreto on sellainen. Secreto on yksi Iberico porsaan mehevimmistä ja maukkaimmista paloista. Sitä on vaikea löytää koska se on piilossa lavan seutuvilla, vatsarasvan alla, siitä sen nimikin tulee.

 

Secreto painaa n. 500 g ja on n. 1-2 cm paksuinen murea liha. Se on hyvin marmoroitunut ja kypsyy nopeasti. Parhaimmillaan Secreto on grillattuna tai parilapannulla paistettuna.

42,90 €/kg

Tuote on pakaste.

Paisto-ohje:

Anna lihan olla huoneenlämmössä noin 30 min ennen paisto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista kuumalla pannulla tai grillissä (250 asteessa). Noin 3 min/puoli. Anna lihan vetäytyä hetki foliossa. Siivuta liha poikkisyin tarjolle.

Secreton paisto

Iberico porsaan Presa

Iberico porsaan Presa on etuselästä leikattu lihas. Sen voi valmistaa esimerkiksi kokonaisena tai ohuina siivuina.

Kokonainen Presa:

Tarvittaessa trimmaa paksuimmat päällisrasvat pois ja hiero pintaan suolaa ja mustapippuria. Anna lihan maustua huoneenlämmössä vähintään tunti. Paistaa kuumassa pannussa tai grillissä pinnat kiinni ja laita lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Jatka kypsentämistä eräsuorassa lämmössä grillissä tai uunissa 180 asteessa, kunnes mittari näyttää 65-68 astetta. Anna lihan vetäytyä pöydällä folioon käärittynä noin 10-20 min. Siivuta ja nauti!

Valmiiksi siivutettu Presa:

Ota valmiit siivut huoneenlämpöön noin 30 min ennen paistoa. Mausta siivut suolalla ja mustapippurilla. Paista kuumalla pannulla tai grillissä hyvä väri molemmin puolin. Voit korostaa porsaan pähkinäistä makua tarjoamalla sen peston kera.

38,90 €/kg

Tuote on pakaste.

Iberico porsaan presa